Faablakok, teraszajtó, erkélyajtó

Esztétikus, természetes megjelenésű teraszajtók és faablak termékek bármely háztípushoz, egyedi igények szerint is. A faanyagok kiválasztásánál elsődleges szempont a ház, épület jellege, stílusa és környezete is.


ablakcsere | faablak | bejárati ajtó | oldaltérkép


Az Adobe Flash Player szükséges az oldal teljes tartalmának megtekintéséhez.

Ablakok, teraszajtók

A homlokzati nyílászárók formavilágukkal, anyagukkal, színükkel jelentősen befolyásolják egy épület külső és belső megjelenését, ezért fontos a funkcionális tényezők mellett az épület jellegének megfelelő ablakok kiválasztása.
Az alapanyagok tökéletessége, a széles választék a megjelenés területén és a műszaki tartalomban, a kivitelezés precizitása garantálja, hogy ön olyan ablakot kap, amely kielégíti igényeit.
Erkélyajtóink és ablakaink műszaki jellemzőinek köszönhetően egymás mellé sorolhatók, akár üvegfalakként is összekapcsolhatóak, így kiválóan alkalmasak például télikertek kialakítására is.

Esztétikai és műszaki szempontból egyaránt meghatározó jelentőségű a felhasznált faanyag fajtája és minősége. Ablakaink döntő többségét hossztoldott borovifenyőből készítjük, emellett jelentős mennyiségben gyártunk termékeket toldásmentes anyagból, luc- és vörösfenyőből, tölgyből, merantiból, illetve egyedi igény szerint a piacon megtalálható bármely más - műszaki tulajdonságaiban és minőségében megfelelő - fafajból. Az erős kültéri igénybevételnek kitett homlokzati nyílászárókhoz kizárólag három rétegben ragasztott ( Eu. szabvány 68 mm vastagságú), vagy négy rétegű (78 mm vastag) hibamentes faanyagot használunk, amely szavatolja vetemedésmentességet.

Napjaink korszerű vasalatrendszerei amellett, hogy kényelmes és biztonságos működtetést tesznek lehetővé, az ablakok, ajtók az épületek külső behatolással szembeni biztonsági elvárásainak is megfelelnek. A világ vezető vasalatgyártói, a Roto Frank AG, valamint a Siegenia-Aubi KG.  legújabb termékei, lehetővé teszik, hogy ügyfeleink igényeinek megfelelően szereljük fel nyílászáróinkat.
A vasalatok egykezes működtetésű nyíló, bukó, bukó-nyíló, toló, és  toló-bukó, nyitási funkciók ellátására, valamint kiegészítő elemeikkel különleges funkciók ellátására teszik alkalmassá a nyílászárót, például: résszellőztetés, zárható kilincs, kényszerműködtetés...stb.
A vasalatokon található finombeállító csavarok lehetővé teszik a nyílászáró szárnyainak utánállítását, ezzel biztosítható a szerkezet akadálymentes működése.
Az ablakok megfelelő párazárását az egy vagy két körben futó szilikongumi tömítés a vízelvezetést pedig a nyílászáró színéhez igazodó "szoknyás" hőhídmentes vízvető profil biztosítja. A megfelelő vízelvezetés nem csak a tok esetében fontos. Igény esetén az ablakszárny esőnek, hónak erősebben kitett felületén is védelmet nyújtó alumínium profilt szerelünk.

Euro-Standard-68 ablakainkat alapáron 26 mm vastag két rétegű K=1,3 W/m2K , az Euro-Extra-78 ablakokat pedig 36 mm vastag 3 rétegű 0,7W/m2K hő átbocsátási tényezőjű üvegezéssel szereljük fel. A megrendelő azonban tetszés szerint választhat gázzal töltött fokozott hőszigetelő üvegezést, biztonsági, hangszigetelő, esetleg mintás katedrál üvegezést, csiszolt, vagy ólomüveget.

Az ablakgyártásban a faanyag tartóssága és az esztétikusság szempontjából is a kifogástalan végeredmény eléréséhez elengedhetetlen a megfelelő minőségű felületkezelés. Ez egy széles palettából tetszőlegesen kiválasztott színben történhet lazúros rendszerrel, ami kihangsúlyozza a fa mintázatát, vagy fedőfestékkel, ami lefedi a fa mintázatát. A felületkezelés üzemünkben Milesi Hydrochrom felületkezelő rendszerrel történik. A 4 rétegű bevonatnak köszönhetően ablakaink ellenállnak a kártevőknek és felkészülnek a hosszú távú kültéri igénybevételekre.